Op zaterdag 28 oktober vond de tweede wedstrijd van het Zuyderzeemasterscircuit 2017 plaats in het Bosbad te Emmeloord. Helaas was het dreamteam van de Octopus masters dit keer niet compleet. Grote afwezigen waren Margriet aan het Rot en Miriam Visserman.

Namens de Octopus waren Stefan van der Grift en Han Boone de vertegenwoordigers. De herfstvakantie had hen beiden zeer goed gedaan, want ze behaalden mooie resultaten.

Stefan haalde een scherpe tijd op de 200 meter schoolslag 2:44.26 en de 25 meter schoolslag 15.53. Beide tijden leverden een eerste plaats op in de leeftijdscategorie 30-34 jaar. Met name over de 200 meter schoolslag was Stefan bijzonder tevreden. De schoolslag blijft zijn specialiteit en waar hij tot de beste behoort in het mastercircuit. De 100 meter vrije slag viel enigszins tegen met een tijd van 1:07.27.

Han deed aan twee afstanden mee. Op de 100 meter vlinderslag haalde hij een bijzonder snelle tijd van 1:16.92. Dit is maar liefst 6 seconden sneller als zijn tijd normaal gesproken. Tien jaar geleden had hij deze tijd voor het laatst gezwommen. Het geheim van deze tijd lag niet alleen in de keuze voor de juiste zwemkleding maar ook zeker in een juiste opbouw van de race. Deze tijd leverde een eerste plek op in de leeftijdscategorie 40-44. Na de race gaf Han aan dat er nog meer rek in deze snelle tijd zit. We zijn benieuwd of hij dit zwemjaar dat nog waar kan maken. De tweede afstand bestond uit de 100 meter vrije slag en ook hier was hij sneller dan normaal maar hoe kan het ook anders met een goede voorbereiding op de wedstrijd. Master coach Henk van Zetten had twee dagen ervoor nog een borstcrawl techniektraining gegeven. Henk bedankt voor de juiste aanwijzingen!! Han zette een tijd neer van 1:06.76. Dit betekende twee seconden sneller dan normaal.