Op zondag 27 mei vond de laatste masterzwemwedstrijd van het Zuiderzee Master Circuit plaats in zwembad De Kloet te Grootebroek.

Het voltallige dreamteam, ook wel de Octopussies genaamd, van de masterafdeling van zwemvereniging De Octopus deed dit keer mee. Zelfs Margriet aan het Rot uit Eindhoven had de moeite genomen om op deze zomerse dag uit het zuiden des lands te komen. De afgelopen weken had ze al de nodige zwemkilometers gemaakt bij PSV Eindhoven en de eerste tekenen waren al te zien aan haar zwemtechniek. Dit schept veel verwachtingen voor het aankomende zwemseizoen.

Miriam Visserman mocht het spits af bijten op de 100 m rugslag. Een pr zat er niet in maar wel een mooie tijd van 1:24.60. Dit betekende een 2de plek in haar leeftijdscategorie 30+. Een knappe prestatie aangezien ze net de avond ervoor haar 31ste verjaardag aantikte. Van harte Miriam!

Als warming up voor de 400 m vrije slag had Stefan besloten om de 50 m schoolslag te doen. Hij kwam aan in 34.20. Dit was goed voor de 1ste plek.

De 100 m wisselslag bleek een gewilde afstand te zijn bij de Octopussies. Miriam zette een tijd neer van 1:21.16, Margriet van 1:27.01, Han van 1:15.10 en Stefan noteerde een tijd van 1:11.17. Ook dit leverde weer verschillende bronzen, zilveren en gouden plekken op in de verschillende leeftijdscategorie√ęn.

Vlak voor de pauze mocht Margriet, ook wel miss PSV genoemd, voor de laatste keer haar individuele zwemtalenten laten zien op de 100 m schoolslag. Ze zwom het in 1:36.10.

Ter afsluiting van het seizoen had Han, onze sprinter van het gezelschap, gekozen voor de 25 m vrije slag wat hem een gouden plak opleverde in een tijd van 13.62.

Na een intensieve voorbereiding mocht Stefan de 400 m vrije slag zwemmen. Deze afstand bleek nog van cruciaal belang te zijn in verband met het allround klassement ZMC 30+. Stefan bouwde zijn race vlekkeloos op en wist zelfs nog in de laatste 100 m te versnellen wat hem een mooie tijd van 5:23.60 opleverde. Deze scherpe tijd werd beloond met een eerste plek van het zwemseizoen 17-18 ZMC allround klassement. Stefan mocht hiervoor een gouden bokaal in ontvangst nemen. Een hele knappe prestatie!!!

Na deze inspanning mocht het dreamteam voor de laatste keer van dit seizoen aan de bak op de 4X50 m vrije slag estafette. Ze zetten een tijd neer van 2:11.83.  Voor Miriam is het nog niet het einde van het seizoen aangezien ze meedoet met een internationale zwemwedstrijd in Polen. Veel succes gewenst deze week!

De Octopussies kunnen terugkijken op een zeer geslaagd zwemseizoen en kijken nu al uit wat hen het aankomende jaar gaat brengen op sportief gebied.

Klik hier voor de uitslagen