Afgelopen zaterdag 4 januari vond in het Berghuizerbad de eerste training van 2020, van de trim- en watergroep van Octopus plaats. Iedereen had duidelijk weer zin in het nieuwe jaar, want de opkomst was groot.


Na de training, tijdens de traditionele koffie met krentenbrood en een toespraak van lid Mannes Vlieger, kregen trainers Geke en Lisanne elk een cadeau namens beide groepen overhandigd. De leden wilden wederom hiermee hun dank betuigen voor de trainingen die zij het afgelopen jaar met veel enthousiasme en toewijding hebben ontvangen van hun trainers. Deze leuke attentie werd door beide dames hartelijk ontvangen en moedigt hen aan om ook in 2020 weer vol overgave voor deze groepen te staan.


Hoewel de opkomst groot was, zijn er ook leden die niet meer in staat zijn om het zwembad te bezoeken en/of deel te nemen aan de trainingen. Tijdens deze eerste training van het jaar hebben trouwe leden meneer en mevrouw Jonker uit Epe (beide zijn de 90 al gepasseerd) tot hun grote spijt afscheid moeten nemen na 20 jaar lidmaatschap. Ook afgelopen jaar, ondanks het sterke sociale karakter van de zaterdaggroepen, hebben meerdere leden uit de warmwatergroep om gezondheidsredenen hun lidmaatschap moeten opzeggen.


In de warmwatergroep ligt het accent niet op zwemmen maar op gymnastiek (Meer bewegen voor ouderen). De groep bestaat uit een mix van heren en dames. Op hoge leeftijd is het nog mogelijk om met deze groep mee te doen. Ook voor mensen met reuma en artrose is deze groep uitermate geschikt. De watertemperatuur bedraagt 32 graden, er wordt geoefend in heupdiep water en een zwemdiploma is niet vereist. Nieuwe leden zijn van harte welkom om gratis 2 keer mee te doen. Elke zaterdag start om 08:30u de trimgroep met aansluitend om 09:15u de warmwatergroep. Meer informatie is terug te vinden op de website van ZV Octopus.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zwembad