Waterpolo bij Octopus

Waterpolo is een sport waarbij conditie, techniek, tactiek, spelinzicht en teamgeest gecombineerd worden. Waterpolo heeft het vooroordeel een gemene sport te zijn. Het tegendeel is waar, blessures zijn zeldzaam en respect voor trainers, scheidsrechters en tegenstanders staan hoog in het vaandel.

Plezier, sportiviteit, respect en gezelligheid staat bij de waterpolo afdeling voorop.

Vragen? Mail Sjaak Dijkslag via het contactformulier!

 

Jeugd

Waterpolo bij Octopus begint bij de jongste jeugd. Zodra de pupil in het bezit is van een zwemdiploma, kan hij of zij deze sport uitoefenen. In de jeugd wordt veelal een combinatie van zwemmen en waterpolo toegepast, zodat zowel conditie en zwemtechniek aan bod komen. Later wordt meer aandacht besteedt aan balvaardigheid. De combinatie van zwemmen, balvaardigheid, spelinzicht en samenwerken is zeer goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

Trainingstijden jeugd:

- Vrijdag: 17:30 - 18:15 Combinatie zwemmen en waterpolo t/m 10 jaar.

- Vrijdag: 18:15 - 19:00 Waterpolo vanaf 10 jaar.

Daarnaast kunnen de pupillen t/m 10 jaar wedstrijden spelen tegen clubs uit de regio. Periodiek worden zogenaamde “minipolo-toernooien” georganiseerd en worden meerdere wedstrijden op een middag gespeeld. Erg leuk een leerzaam. Voor de jeugd vanaf 10 jaar spelen we in competitieverband en nemen we deel aan de KNZB competitie.

Wil uw kind graag een keer meedoen om te kijken of hij/zij waterpolo leuk vind, dan kan hij of zij vrijblijvend een paar keer meetrainen op vrijdagavond. Hebt u vragen neem dan contact op met Sjaak Dijkslag via de contact pagina.

 

Heren

Naast de conditie, zwemtechniek en balvaardigheid worden bij de herenteams de tactiek en de verschillende spelsituaties uitgebreid beoefend. Tijdens de trainingen staat gezelligheid en teamprestatie voorop.

Trainingstijden senioren:

- Maandagavond: 20:00 - 21:30

Octopus speelt competitie met 2 herenteams. Het eerste herenteam is prestatiegericht en komt uit in de regionale 3e klasse. In het tweede herenteam is gezelligheid minstens net zo belangrijk als winnen, in dit team spelen zowel ervaren als onervaren spelers. Het tweede herenteam komt uit in de 4e regionale klasse.

 

Wilt u eens komen kijken bij een training of een wedstrijd, dan bent u van harte welkom! En neem vooral een zwembroek mee, om zelf te ervaren hoe leuk en uitdagend waterpolo is. Hebt u vragen neem dan contact op met Sjaak Dijkslag via de contact pagina.