Afgelopen zaterdag vonden de regio estafette kampioenschappen plaats in Nijverdal. Een enthousiaste groep zwemmers van Octopus was hier ook bij aanwezig. Alle estafettes van 50m zijn hier aan bod gekomen. Tijdens deze leuke wedstrijd werden er vooraf eindtijden uitgerekend, werd er gerekend naar clubrecords, maar was het bovenal heel erg gezellig. 

De dames, Danielle Bijsterbosch, Suzanne Brummel, Sharon Julius en Nikita van der Stege mochten het spits afbijten met de 4x50m rugslag en werden hiermee netjes 12e. De heren Jarno Bijsterbosch, Jarco van Ommen, Emile Manni en Jochem Hallie gingen op deze estafette afstand heel goed van start en pakten meteen een bronzen medaille.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 10 mensen, staande mensen, basketbalveld en schoenen

Op de 4x50m vlinderslag werden dezelfde 4 dames 11e en de heren Casper Muselaers, Jarno, Emile en Jarco grepen hier net naast het podium, maar werden netjes 4e.

Daarna kwam de 4x50m wisselslag, bij de dames kwam Amber Westerink het drietal Danielle, Suzanne en Sharon versterken en zwommen ze wederom naar een mooie 13e plek. De heren, Jarno, Roald Blok, Casper en Emile grepen hier weer net naast het podium maar eindigde op een verdiende 4e plek.

Bij de 4x50m vrij mocht hetzelfde dames 4-tal van de wisselslag ook deze afstand samen zwemmen. Ze zwommen naar een 16e plek. Bij de heren waren het Casper, Jarco, Jochem en Jarno die op deze afstand naar een 5e plek zwommen.

De 4x50m schoolslag werd weer gezwommen door Suzanne, Danielle, Amber en Sharon en ze wisten knap 9e te worden. De heren Roald, Marijn Bredenhoff, Jarco en Emile zwommen fanatiek naar de 5e plaats.

Er waren niet alleen dames en heren van Octopus aanwezig maar ook de meisjes junioren waren er ook. En ze hebben laten zien dat ze er waren.

Zo zwommen Solène Kamp, Dominique Bredenhof, Jaira van der Worp en Kim van der Stege naar een 22e pek op de 4x50m vrije slag. Op de 4x50m schoolslag zwommen Eline Lensink, Britt Meisner, Marith Hesselink en Jaira naar een 13e plek.

Op de 4x50m wisselslag stond er weer een goed 4-tal aan de start. Britt, Marith, Kim en Solène zwommen tijdens deze afstand naar de 17e plaats. Maar alsof dat niet genoeg was zwommen de meisjes Solène, Kim, Eline en Dominique naar een 11e plaats op de 4x50 vlinder. Deze stijgende lijn werd nogmaals voort gezet door Britt, Marith, Eline en Kim, want op de 4x50m rugslag werden ze heel knap 8e

Als afsluiter van dit kampioenschap werd de 10x50m vrije slag gezwommen. Dit was een mengelmoes van jong en oud wat tot een leuke afsluitende estafette leidde.

Uitslagen

Foto's  

Afbeelding kan het volgende bevatten: 20 mensen, staande mensen